THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, July 23, 2009

SMK Kamil Sertai Pertandingan

Pasukan Karnival
Sains. Psukan Bahas B.I

Pasukan Silat Pada hari ini 3 pasukan dari SMK Kamil akan menyertai pertandigan Silat Peringkat Negeri,Bahas Parlimen Bahasa Inggeris dan Karnival Sains.Semoga berjaya.

Monday, July 20, 2009

SMK Kamil dikunjungi pelawat

Pada hari Ahad 19 Julai 2009 mulai jam 10.00pagi sekolah SMK Kamil telah dikunjungi oleh guru serta kakitangan sokongan seramai 60 orang dari Sekolah Men Keb Triang Hilir Jelebu ,Negeri Sembilan.Antara acara pada pagi tersebut ialah pembentangan program sekolah oleh Tuan Hj Asari B Yaacob. pengetua SMK Kamil serta ucapan balas dari pengetua sekolah pelawat.Para pelawat juga dijamu dengan nasi dagang serta dihiburkan dengan kumpulan gamelan sekolah.Klik di sini untuk melihat gambar-gambar.

Wednesday, July 15, 2009

Puteri Islam Menang

Pasukan Puteri islam SMK Kamil telah mendapat Johan Bahagian Gubahan peringkat negeri sempena Karnival Puteri Islam peringkat negeri yang berlangsung di BTPN pada 8 dan 9 Julai 2009 baru-baru ini.Mengikut guru penasihatnya, Pn Zairiha Bt Hamzah pelajar yang menang itu ialah Nurfazrin Bt Alias dan Marliyah Bt Mohd Redzuan.Kedua-duanya dari kelas 5MH.Tema gubahan adalah 'Puteri Berkualiti,Negara Terbilang'.

Tuesday, July 7, 2009

Kem Briged Bestari Negeri


Pada 2 hingga 4 Julai 2009,satu Kem Briged Bestari Peringkat Negeri telah diadakan di BTPN Pengkalan Chepa.Peserta adalah terdiri dari 6 buah sekolah bestari perdana.Setiap sekolah menghantar peserta seramai 10 orang.Pelajar didedahkan dengan asas perkakasan komputer,multimedia,rekacipta laman web,kolaborasi web dan digital photografi.Diakhir program satu ujian penilaian telah dijalankan. Bagi kategori edit photo menggunakan Adobe Photoshop pelajar Nursyafiyah Nabilah Bt Arman (2US)telah memenangi hadiah sumbangan Oracle Education Foundation.Bagi kategori Ujian online pelajar Ameer Qusairi (Ting 5UD)dan Ameer Syuib(Ting 4) juga mendapat hadiah sumbangan OEF.Tahniah kepada mereka bertiga.